Piano of vleugel afregelen

Piano’s en vleugels zijn opgebouwd uit verschillende bewegende delen die perfect op elkaar afgestemd moeten zijn zodat het instrument optimaal functioneert. Dit proces wordt afregelen genoemd en heeft een aantal voordelen:

–               Uitstekende dynamische controle (pianissimo tot fortissimo)
–               Maximale toonvorming
–               Groot repetitievermogen

Ik beschik over de juiste kennis, ervaring en een combinatie van ambachtelijke en moderne technieken om uw instrument in perfecte staat te brengen. Ik bestudeer alle onderdelen nauwkeurig en zorg dat ze tot in de kleinste details met elkaar in balans zijn. Zo heeft u een piano of vleugel met optimale speelaard.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw instrument? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op zodat ik een gerichte offerte kan maken.

Piano onderhoud Groningen

piano stemmen drachten

Reparatie van uw piano of vleugel

Piano’s en vleugels zijn complexe instrumenten met robuuste maar ook kwetsbare onderdelen. Het is mogelijk dat hier defecten ontstaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Sommige onderdelen slijten op den duur, anderen zijn gevoelig voor schommelingen in luchtvochtigheid en sommige fabrikanten voor materialen van mindere kwaliteit. Ook intensief gebruik van uw instrument kan een defect veroorzaken.

Elk defect aan uw instrument kan ik voor u repareren. Vaak kan dat gewoon bij u thuis. Grote of ingewikkelde reparaties doe ik liever in mijn werkplaats waar ik alle ruimte heb en beschik over alle gereedschappen.

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op zodat wij het defect en de reparatiemogelijkheden kunnen bespreken.

Piano reparatie Groningen